Ciorbă de miel reţetă

Ciorbă de miel reţetă

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • carne cu os de miel(ied)
  • capatana (facultativ)
  • ceapa uscata
  • morcov
  • pastarnac
  • ardei
  • telina
  • rosii sau suc de rosii
  • fidea subtire cu ou sau 2-3 linguri de orez
  • bors sau bors Magic
  • 2 oua
  • sare sau deliKat
  • leustean verde sau tarhon

Mod de preparare

Carnea de miel sau ied se curata f. bine , se spala si se pune la fiert in apa rece. Daca folositi si capatana (care este f. buna)se va avea in vedere sa se indeparteze maxilarul, sa se sparga cavitatea nazala, etc. si dupa aceea se pune la fiert.

Se indeparteaza spuma, se pune zarzavatul tocat f. marunt (ceapa)sau dat pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce s-au fiert toate (carnea de miel sau ied fierbe usor)se pune sucul de rosii ,iar daca se folosesc rosii acestea se vor oparii in apa fiarta, se vor indeparta pielitele si se vor toca marunt. Se mai lasa sa fiarba rosiile apoi se potriveste de sare, se adauga borsul si fideaua.Daca se foloseste orez, acesta se spala si se pune la fier inainte de a adauga sucul de rosii.

La final, se drege ciorba cu ouale batute astfel:

-daca preferi zdrentele(de ou), ouale se pun doar batute

-daca nu preferi zdrentele ouale se vor desface in putina apa rece sau o lingura de otet avand grija sa nu iasa ciorba pre acra, deci se pune mai putin bors

Se orneaza cu leustean verde sau tarhon tocat fin si se acopera cu capacul cateva minute.

Cand se serveste se mai pune deasupra leusten verde tocat fin si va avea o aroma deosebita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise