CIORBA DE PERISOARE

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Perisoarele se pot prepara din carne tocata de porc,de vitel(vita), carne tocata amestec porc cu vitel(vita) sau carne de pasare.
  • Pentru perisoare am folosit de aceasta data 250 g carne tocata amestec porc si vitel,o ceapa mare,o lingura orez,sare,piper,cimbru,ienibahar dupa gust,putin marar tocat,un ou,o lingura apa minerala pentru fragezire.
  • In rest am folosit o ceapa, un morcov,o albitura,cateva felii de telina,un ardei gras, 4 rosii, o lingura orez, 1 l bors pregatit in casa, leustean verde,tarhon verde, frunze de telina proaspata,putin marar,un ou,sare, zeama de carne.
  • Puteti folosi pentru a drege ciorba un ou intreg amestecat cu zeama din ciorba pentru a se forma zdrente foarte subtiri sau doar galbenusul pe care il
  • amestecati cu zeama din ciorba inainte de a-l turna in oala.
  • Puteti folosi direct supa de carne sau cateva bucati de carne cu os.

Mod de preparare

Ceapa se curata,se spala si se toaca marunt sau pestisori.

Rosiile se spala,se oparesc cca un minut ,se decojesc si se toaca marunt.Morcovul,telina si albitura se curata,se spala, se taie cubulete sau se rad pe razatoarea mare dupa preferinta.Ardeiul gras sau capia se spala,se scoate cotorul cu miezul si semintele lui si se taie cubulete.

Daca folositi cateva bucatele de carne cu os sau fara os,acestea se spala,se taie daca este cazul si se pun la fiert in apa rece.Bucatile de carne se pot scoate din ciorba in momentul in care au fiert sau le puteti lasa in ciorba in functie de preferinta.Dupa ce luati spuma adaugati ceapa si zarzavatul si lasati sa fiarba la foc mic.Cand sunt patrunse bine(carnea,ceapa si zarzavatul) se adauga rosiile tocate marunt,orezul si perisoarele una cate una.Cand incep sa se ridice la suprafata,se incearca daca sunt fierte si la mijloc. Borsul se fierbe in prealabil.Daca sunt fierte se toarna bors dupa gust si se lasa sa mai dea intr-un clocot.Se potriveste de sare,se adauga oul batut pentru zdrente sau numai galbenusul de ou amestecat cu zeama din ciorba inainte de a-l turna in oala ,verdeata tocata marunt si se opreste focul.

Daca folositi supa de carne se adauga in timp ce ceapa si zarzavatul se inabusa cu putin ulei si se lasa fiarba,in rest procedandu-se ca mai sus.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise