CIORBA DE PERISOARE

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g carne tocata (porc
  • vita
  • pasare sau amestec)
  • 2 cepe
  • morcov
  • pastarnac
  • telina
  • ardei
  • suc de rosii sau 2 rosii coapte si decojite
  • sare
  • 1 cescuta de orez
  • 2 oua
  • leustean verde sau tarhon
  • zeama de lamaie sau orice altceva pentru acrit
  • 1-2 linguri ulei.

Mod de preparare

Se pune la fiert in apa rece ceapa, morcovul, pastarnacul, telina tocate marunt sau date pe razatoare ,cu putina sare si lingurile de ulei.Intre timp se pregatesc perisoarele din carne tocata in care se adauga putina ceapa data pe razatoarea mica, 1 ou si putina sare (verdeata optional).

Dupa ce s-a fiert zarzavatul se adauga perisoarele gata formate si ardeiul tocat marunt. Se spala orezul si se adauga in ciorba. Se lasa sa fiarba perisoarele, iar spre sfarsit se adauga sucul de rosii sau rosiile tocate marunt. Se potriveste de sare, se acreste ciorba se drege cu oul batut.

La final se adauga leusteanul sau tarhonul si se acopera oala cateva minute cu un capac. Se poate servi cu ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise