CIORBA DE PERISOARE

Timp pregatire
90 minute

Ingrediente

  • Un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • zeama de varza
  • bors
  • sare de lamiie
  • sau otet
  • o ceapa de marime mijlocie
  • leustean
  • untdelemn
  • un galbenus
  • 100 ml smantana (iaurt)
  • sare
  • 200 g carne vitel
  • orez
  • albus de ou
  • piper
  • patrunjel.

Mod de preparare

Zarzavatul si ceapa se rad prin razatoarea cu gauri mari si se calesc 2 minute, cu 2 linguri de untdelemn, ca sa-si dezvolte aroma, apoi totul se stinge cu 2 l de apa fierbinte sau rece (in caz ca se pun si oasele de la carne)si se adauga o lingurita de sare.

Se lasa sa fiarba circa 30 de minute, pina cind se pregatesc perisoarele. Carnea se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu o lingurita de ceapa tocata. Daca se pune piept de pasare, se poate adauga si pielea de la git de la spate, cu toata grasimea prinsa de ea. La tocatura se adauga albusul,orezul spalat si bine scurs, o lingurita cu virf de faina, un virf de cutit de piper, sau pentru regim, numai marar si patrunjel tocat si 1/2 lingurita de sare.

Se amesteca bine, apoi se ia cu lingurita din compozitie, se pune in palma udata cu apa rece, se rasuceste sa capete forma rotunda si i se da repede drumul in supa clocotita. Daca este compozitia prea moale, perisoarele se pot modela direct in lingurita si li se da drumul in supa.

Cind toate perisoarele sint gata, se lasa sa fiarba supa in continuare acoperita 30-40 minute. Cind sint toate fierte, se adauga borsul sau alta acreala, dupa gust, lasind sa fiarba 2-3 minute.

Se ia de pe foc, se aromeaza potrivind gustul cu sare si acreala.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise