Ciorbă de perişoare

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr.carne tocată vită şi porc
  • 1 os sau o coastă de viţel
  • sare,piper,1 lingură orez
  • 1 morcov mare
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 200 gr.legume congelate Summer mix de la Dujardin
  • tăieţei pt supă(o mână)
  • o legătură pătrunjel şi una de leuştean proaspete
  • o cană de roşii tăiate din conservă

Mod de preparare

Se pune osul de vitel(sau vită) la fiert în apă cu sare.Se fierbe cca.30 min,se scoate osul,după care se adaugă morcovul,pătrunjelul şi ceapa tocate mărunt.După 5 min,se pun perişoarele : carnea tocată se frământă bine cu sare,piper,pătrunjel şi mărar dacă doriţi(tocate fin),orezul spălat şi scurs.Se formează,cu mâna udă,perişoare de dimensiunea dorită,care se pun în zeama care fierbe.

După cca.15 min.se adaugă legumele congelate şi roşiile din conservă.Se lasă să fiarbă la foc mic până este fiartă carnea şi legumele.

Pătrunjelul şi leuşteanul se toacă mărunt şi se pun în ciorbă,după care se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.

Ciorba ar trebui pregătită cu câteva ore înainte de servire,pentru ca aromele să se întrepătrundă.

Se poate servi cu o lingură generoasă de smântână.

Bon appetit!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise