Ciorba de perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ulei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei verde
  • 1 lamaie (eu am folosit otet de mere)
  • 2 linguri bulion
  • 200 g smantana
  • galbenusul de la 1 ou
  • sare
  • Pentru perisoare:
  • 500 g carne tocata de porc
  • 2 linguri orez
  • 1 ceapa mica
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 ou
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Zarzavaturiile le curatam, le taiem pe toate cubulete si le punem la calit intr-o oala mare, apoi adaugam 2-3 L de apa peste legume. Ardeiul il punem intreg si il lasam pana se fierb celelalte legume. Lasam sa fiarba aproximativ 40 de minute.

Intre timp preparam perisoarele: carnea tocata trebuie sa fie foarte fina, iar orezul trebuie sa fie uscat pentru ca perisoarele sa nu se imprastie atunci cand fierb. Intr-un bol punem carnea, orezul, ceapa data pe razatoarea mica, faina oul, uleiul si amestecam toate ingredientele bine. La sfarsit adaugam sare si piper dupa gust. Formam perisoarele de marimea unei nuci.

Cand au fiert legumele adaugam pe rand perisoarele si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute pana cand perisoarele se vor ridica la suprafata. La sfarsit am adaugam cele 2 linguri de bulion, smantana amestecata cu galbenusul de ou, sare si zeama de lamaie/otet dupa gust.

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise