Ciorba de perisoare

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 kg carne tocata (porc si vita)
  • o ceapa
  • 1/2 buc. ardei capia
  • 1/2 buc. ardei gras verde
  • 1 morcov
  • 200 g rosii la borcan sau suc de rosii (eu am avut facute in casa)
  • o telina mica
  • 3 linguri orez
  • un ou
  • 1 litru bors
  • 1 legatura leustean.
  • 1/2 legatura de patrunjel cimbru uscat (o jumatate de lingurita)
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Spalam legumele, le curatam si le taiem cubulete. Le punem intr-o oala la fiert cu 3 litri de apa si un praf de sare.

Peste carnea tocata adaugam oul, jumatatea din cantitatea de cimbru, patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Omogenizam bine si apoi cu mainile umezite in apa, formam perisoare si le asezam pe un platou. Cand legumele au fiert pe jumatate adaugam perisoarele si orezul spalat, si lasam sa fiarba la foc mic, acoperite cu capac. Asezonam cu sare si piper, punem si restul de cimbru.

Borsul il fierbem separat si cand au fiert perisoarele il adaugam in oala, si mai lasam sa dea cateva clocote. Stingem focul si presaram leusteanul tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise