Ciorba de perisoare

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 300 de grame carne vita,
  • 1 ceapa,
  • 3linguri de orez,
  • 1ou,
  • 1lingurita rasa de paprika dulce,
  • 1morcov mare,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1/2 telina mica,
  • 1/2 radacina de patrunjel,
  • o rosie mare decojita,
  • 150 grame smantana,
  • patrunjel,
  • sare,
  • piper,
  • acrita dupa gust

Mod de preparare

Se amesteca carnea tocata bine cu orezul spalat si scurs de apa, galbenusul se va amesteca cu smantana, patrunjel taiat marunt, sare, piper si paprika dulce.

Cu maimile umede formam mici bilute rotunde din compozitia de carne.

Dupa ce spalam bine legumele, le taiem cubulete, apoi adaugam apasi lasam sa fiarba.

Dupa ce a dat in cateva clocote, punem si perisoarele si mai lasam la fiert 20 minute, dupa care adaugam si rosia cojita si taiata cuburi mici.

Dupa 5 minute oprim focul si adaugam verdeata.

Galbenusurile le punem intr-un bol impreuna cu smantana si amestecam bine.

Peste aceasta compozitie turnam foarte usor 2 polonice de ciorba fierbinte si amestecam.

Acrim cu bors sau zeama de lamaie, dupa gust.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise