Ciorba de perisoare cu legume deshidratate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 100 g legume deshidratate
  • 2 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 litru bors (1/2 plic bors magic)
  • 400 g carne tocata
  • 1 ou
  • 2 lingurite faina
  • 3 linguri orez
  • 1 lingurita patrunjel tocat (verde sau uscat)
  • 2 lingurite leustean tocat (verde sau uscat)
  • 1/2 lingurita concentrat de ciuperci
  • 200 ml suc de rosii
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • sare, piper

Mod de preparare

Puneti la fiert legumele deshidratate in 3 litri de apa rece cu putina sare. Spalati orezul si lasati-l sa stea in apa rece la inmuiat, sa se umfle putin.

Intre timp curatati si spalati ceapa si cartofii. Taiati cepele in doua si feliati-le foarte subtire. Puneti la calit in ulei ceapa, dupa cateva minute adaugati bulionul si patrunjelul tocat. Lasati pe foc inca 3-4 minute, apoi adaugati totul peste legumele din oala, impreuna cu cartofii taiati mare, zaharul si lasati sa mai fiarba la foc mic cu capac 20 minute.

Puneti carnea tocata intr-un castron, adaugati oul, faina, orezul care a stat la inmuiat in apa, concentratul si omogenizati compozitia. Formati cu mainile ude perisoare nu prea mari si puneti-le pe un fund de lemn ud.

Punem la fiert separat borsul sau 1 litru de apa cu cu jumatate din plicul de bors magic. Cand clocoteste dati focul foarte mic, completati cu 2-3 polonice de zeama din ciorba, trageti cratita putin de pe flacara si puneti cu grija perisoarele una cate una. Cand sunt fierte, se ridica deasupra (dupa 7-8 minute).

Puneti incet perisoarele si borsul peste ciorba, presarati cu leustean, dregeti gustul de sare si piper. Puneti in supiera perisoare si ciorba, decorati cu verdeata.

Pofta buna.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise