Ciorba de perisoare (idee Daf)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350-400 g carne de porc tocata
  • 2-3 oase cu maduva si zgarciuri, sita (optional)
  • 3 cepe
  • 1 pastarnac (albitura)
  • 2 morcovi
  • 2 ardei kapia
  • 2 oua
  • 3 linguri orez
  • 2 litri bors
  • 1 rosie
  • 3 linguri smantana
  • 1 legatura leustean
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri
  • sare, piper dupa gust

Mod de preparare

Mi-a placut ciorba de perisoare pe care am mancat-o la restaurantul Daf Junior. Era limpede ca o supa, dar cu un gust nemaipomenit de ciorba. Nu stiu care este reteta lor, am incercat sa o reproduc acasa si ne-a placut foarte mult.

Puneti la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare legumele curatate si lasate intregi (pastrati o ceapa), eventual si oasele. Cand clocoteste luati spuma, adaugati tijele de la leustean si lasati sa fiarba la foc mic 30 minute. Scoateti legumele si oasele din zeama si adaugati o lingura cu varf de orez.

Separat puneti borsul la clocotit. Amestecati carnea tocata cu 2 linguri de orez, 1 ou + 1 albus, ceapa tocata fin, 1 lingurita baza pentru mancaruri si piper. Omogenizati compozitia si formati cu mana uda perisoare nu prea mari pe care le puneti la fiert in ciorba, la foc foarte mic, fara sa clocoteasca. Adaugati 1 lingurita baza pentru mancaruri si borsul clocotit si mai lasati 30 minute la foc foarte mic. In timp ce fierb perisoarele, pregatiti dressingul din smantana si galbenusul ramas, direct in supiera.

Legumele fierte ramase le puteti folosi la salate, sosuri, etc. Dregeti gustul de sare si piper, amestecati ciorba cu dressingul, adaugati perisoare si cateva frunze de leustean pentru decor. Cine doreste poate servi cu ardei iuti, eventual acrita cu otet sau zeama de lamaie. Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise