Ciorba de peste cu galuste

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg.de peste proaspat(platica,rosioara,caras...etc)
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 telina potrivita
  • 1 ardei gras
  • 5 litrii apa
  • 2 oua
  • gris
  • sare
  • verdeata(marar,patrunjel,leustean)
  • 1 litru de bors

Mod de preparare

Se pun legumele la fiert.Dupa ce au fiert bine,se scot,se paseaza cu blenderul.In zeama ramasa se pune la fiert pestele.Dupa ce a fiert,se strecoara,se scot oasele pe cat e posibil,se pun intr-un vas si se paseaza bine tot cu blenderul.Se trec prin strecuratoare si se pune in apa in care a fiert.Se adauga si legumele pasate, se potriveste de sare si se da din nou la fiert.

Din 2 oua si gris se fac galuste in care sa adauga 2-3 grengute de leustean,tocat foarte maruntSe pun in

ciorba la fiert.Cind sunt aproape fierte se adauga

borsul si o parte din verdeata. Se servaste calda cu leustean verde pus in farfurie.Este sanatoasa si f.gustoasa. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise