Ciorba de porc ardeleneasca

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 g carne de porc taiata bucatele
  • 140 g orez
  • 2 morcovi mari
  • 2 cepe
  • 2 bucati de telina
  • 2 bucati pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 400 ml smantana
  • 2 linguri rase de faina
  • 2 linguri tarhon
  • Patrunjel
  • Sucul de la doua lamai
  • 4 linguri ulei
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Se pune carnea de porc la foc mediu intr-o oala cu 4 litri de apa rece. Se spumeaza cand fierbe.

Se calesc legumele taiate marunt la foc mic in ulei pentru 20 de minute sau pana se inmoaie.

Se pun in supa cam dupa ce carnea a fiert o ora jumatate, sau pana este frageda. Se adauga sare si piper. Se fierb la foc mediu pentru 40 de minute.

Se da focul mic sa nu mai fiarba. Se fierbe orezul separat si se scurge.

Se freaca smantana cu faina, se dizolva 6-7 polonice de zeama in sos pe rand, se amesteca bine sa nu fie cocoloase apoi se toarna usor in ciorba, amestecand permanent sa nu se imbranzeasca.

Se adauga tarhon (daca este in otet, il scurgeti si taiati bucati marunte; daca este proaspat il opariti) si zeama de lamaie sau otetul de la tarhon dupa gust si lasati 20 de minute la foc mic.

Se adauga orezul si patrunjelul tocat marunt. Asezonati daca mai este nevoie si luati de pe foc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise