Ciorba de potroace Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Maruntaiele unei pasari: picioare, aripi, ficat, pipota, gat, etc.
  • 2 cepe
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 l bors
  • 1 l apa
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura delikat
  • leustean frunze
  • patrunjel frunze
  • marar frunze
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se pun maruntaiele la fiert in apa si se spumeaza cand incep sa fiarba.

Ceapa tocata marunt, morcovul si radacina de patrunjel rase se pun la fiert in 500 ml apa in care se adauga ulei si delikat. Dupa ce au fiert se pun peste maruntaiele de pasare.

Se adauga borsul care a fiert separat. Se lasa sa mai fiarba cca 15 minute apoi se stinge focul.

Separat, intr-un bol se sparg ouale, se pun 3 linguri de smantana si se bat foarte bine, apoi se ia cu polonicul zeama din ciorba si se pune in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala cu ciorba si se amesteca.

Se adauga leustean, patrunjel, marar si coaja de lamaie rasa. Daca ciorba nu este suficient de acra pe gustul unora, se mai poate adauga zeama de lamaie.

Dupa cca. 10-15 minute se poate servi.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise