Ciorba de potroace Tradaro

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Maruntaiele unei pasari: picioare, aripi, ficat, pipota, gat, etc.
  • 2 cepe
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 morcovi
  • 1 l bors
  • 1 l apa
  • 3 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura delikat
  • leustean frunze
  • patrunjel frunze
  • marar frunze
  • coaja rasa de la o lamaie

Mod de preparare

Se pun maruntaiele la fiert in apa si se spumeaza cand incep sa fiarba.

Ceapa tocata marunt, morcovul si radacina de patrunjel rase se pun la fiert in 500 ml apa in care se adauga ulei si delikat. Dupa ce au fiert se pun peste maruntaiele de pasare.

Se adauga borsul care a fiert separat. Se lasa sa mai fiarba cca 15 minute apoi se stinge focul.

Separat, intr-un bol se sparg ouale, se pun 3 linguri de smantana si se bat foarte bine, apoi se ia cu polonicul zeama din ciorba si se pune in bol amestecand mereu. Se pun cam 4-5 polonice de zeama apoi se rastoarna in oala cu ciorba si se amesteca.

Se adauga leustean, patrunjel, marar si coaja de lamaie rasa. Daca ciorba nu este suficient de acra pe gustul unora, se mai poate adauga zeama de lamaie.

Dupa cca. 10-15 minute se poate servi.

Se mai pune suflet cat va lasa inima.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise