Ciorba de pui

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aripi, copanele si spatele de la un pui spalat bine
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 2 morcovi medii rasi
  • O telina rasa
  • O telina verde (celery) taiata marunt
  • 3 cartofi taiati cuburi medii
  • 500ml rosii tocate de la conserva
  • 1 litru zeama de varza acra/bors
  • Patrunjel
  • Leustean
  • Sare, piper
  • Delikat
  • Ulei
  • Cantitatile sunt pentru 10 persoane.

Mod de preparare

Se fierbe puiul timp de o ora la foc mic in 3,5 litri de apa rece. Se spumeaza. Cand nu mai face spuma, se adauga zarzavaturile si legumele care in prealabil au fost calite intr-o lingura de ulei pentru 5 minute. Se lasa la foc mic cu un capac acoperit 3 sferturi. Dupa 2 ore, sau cand legumele sunt aproape fierte, se adauga cartofii. Cand sunt aproape fierti se pune conserva de rosii si dupa 5 minute se pune delikat dupa gust, zeama de varza puneti in functie de cat de acra va place. Daca nu aveti, puneti bors sau praf de bors. Se pune piper si se ia de pe foc. Se adauga leustean si patrunjel tocat marunt. Se serveste cu ardei iute si smantana, dupa plac.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise