Ciorba de pui a la grec 1

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pui (cca 1 kg);
  • 1 ceapa;
  • 2 morcovi;
  • 1 radacina de patrunjel;
  • 1 telina;
  • 2 oua;
  • 150 ml lapte gras;
  • 1 lamaie mare;
  • 4 linguri orez fiert;
  • 100 g smantana;
  • 2 l apa;
  • 1 lingura leustean verde tocat;
  • 1 lingura patrunjel verde tocat;
  • sare;
  • piper boabe.

Mod de preparare

1. Carnea de pui se spala si se transeaza in bucati mici, apoi se pune la fiert in apa rece, cu sare; supa se spumeaza de 3-4 ori (timpul de fierbere este de 15-17 minute).

2. Ceapa, morcovii, patrunjelul si telina se curata, se spala, se taie in doua, pe lungime, si se pun in vasul in care fierbe puiul, impreuna cu piperul boabe. Se fierbe totul 30 de minute, la foc mediu.

3. Odata zarzavatul si carnea fierte, se strecoara lichidul. In alt vas, se bat ouale cu laptele si se toarna supa fierbinte.

4. Se adauga si orezul fiert, zeama de la o lamaie si bucatile de carne si se mai da totul in clocot 4-5 minute.

5. Ciorba se pune in farfurii, se adauga smantana si se presara cu leustean si patrunjel, tocate.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise