Ciorbă de pui cu legume

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 spate pui sau cateva bucatele din fileul de pui
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 gulie
  • 1/4 telină(pt,ca telina din supermarketuri e foarte mare)
  • 2 cartofi
  • 1 punm de mazăre verde
  • 1 ceapă
  • 2-3 roşii
  • tăieţei de casă(un pumn)
  • frunze de pătrunjel şi(dacă doriţi)frunze de leuştean
  • smantana optional

Mod de preparare

Se pune carnea de pui la fiert,cca.10 min.(în cazul puilor de la magazin),în apă rece putin sărată,se spumază supa,apoi se pun legumele tocate mărunt în următoarea ordine:ceapa,pătrunjelul,telina şi morcovul,se lasă la fiert 5 min.,apoi se adugă gulia şi cartofii taiaţi sferturi. Se pune şi mazărea,dacă este proaspătă,dacă este congelată,cu 5 min.înainte de a pune roşiile.(nu folositi converva de mazăre,pt.ca nu are acelaşi gust)

Se fierbe la foc mic încă 10 min. Se adaugă apoi roşiile decojite(în apă fierbinte)şi tocate mărunt.

după încă 5 min. Se adaugă tăieţeii care se lasă la fiert 3-4 min.

Se opreşte focul,si se adaugă pătrunjelul şi leuşteanul(proaspete),tocate mărunt.se acoperă oala şi se lasă să se tempereze.

Se serveşte caldă,cu smântână si cu felii de pâine prăjită,frecată cu usturoi.

Bon apetit!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise