CIORBA DE RATA

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Carne de rata (fara piept si picioare)
  • 2 cepe
  • morcov
  • pastarnac
  • telina
  • ardei
  • suc de rosii
  • sare
  • bors sau orice altceva pentru acrit
  • 1 ou
  • leustean verde sau orice tip de verdeata preferati

Mod de preparare

Se portioneaza carnea de rata, se pune la fiert in apa rece, se arunca prima apa cand incepe sa fiarba.Se spala din nou carnea si se pune la fiert in alta apa.Se spumeaza si se lasa sa fiarba putin mai mult deoarece carnea de rata este mai tare decat carnea de pui sau gaina.Cand incepe sa se patrunda se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si telina ticate marunt sau date pe razatoare.Se lasa sa fiarba, iar dupa un timp aproape de final se pune ardeiul tocat marunt. Se potriveste de sare, se adauga sucul de rosii.La final, cand toate sunt fierte se acreste ciorba si se drege cu ou.Se opreste focul , se presara verdeata dorita si se acopera oala cateva minute inainte de servire.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise