ciorba de rosiii

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 1/2 - 2 kg rosii,
  • 3 cepe,
  • 1 morcov, 1 pasttrnac,
  • 1 patrunjel, 4 ardei grasi,
  • o mina de fasole grasa,
  • 2-3 cartofi, verdeata,
  • 1 lingura zahar,
  • 2 linguri orez,
  • 3 linguri ulei, sare.

Mod de preparare

Rosiile, zarzavatul si jumatate din cantitatea de ceapa se spala, se taie si se pun la fiert cu apa rece si sare.

Cind sint bine fierte se trec prin sita, iar zarzavatul se taie in bucati mici.

Separat se inabusa in ulei restul de ceapa taiata marunt, fasolea taiata bucatele si orezul.

Se picura apa si, cind fasolea este bine fiarta, se adauga zeama de rosii si zarzavatul fiert, ardeii copti curatati de pielita si taiati felii, 1-2 ardei cruzi. Se adauga zaharul.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si un pahar de zeama de rosii crude.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise