Ciorba de salata verde

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l apa
  • 2 salate cu miez tare
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa mare
  • 1 catel usturoi(facultativ)
  • 1 lingura faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smintina
  • 2-3 linguri otet
  • patrunjel tocat
  • sare; Omleta: 150 gr. slanina afumata
  • 4 oua
  • 2 linguri lapte
  • sare

Mod de preparare

Morcovul, patrunjelul, ceapa si usturoiul se taie fin si se pun la fiert cu apa ½ ora; se strecoara, aruncindu-se zarzavatul. Intre timp se freaca galbenusurile cu faina, smintina, sarea si otetul, apoi se adauga cite putin din zeama de zarzavat strecurata, amestecind cu lingura fara intrerupere pina cind se termina toata zeama. Se pune la foc si se adauga salata, spalata bine si taiata bucati mari. Se lasa sa dea un singur clocot. Se taie slanina bucati, se prajeste in tigaie si se toarna peste ea ouale batute cu lapte si putina sare. Omleta obtinuta se taie fisii ca taiteii mari, se pune in castron, iar peste ea se toarna ciorba fierbinte.

Se serveste cu patrunjel verde tocat si presarat

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise