CIORBA DE SALATA VERDE

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru o oala de 7 litri:
  • 6 salate mari
  • 2 legaturi ceapa verde ( sau 2 cepe )
  • sare
  • 10 oua
  • 1 l-1.5 l bors ( cat o doriti de acra)sau 1 1/2 plic bors Knorr cu legume
  • 1-2 legaturi leustean

Mod de preparare

Se curata si se pune la fiert ceapa.Se sareaza.Intre timp se curata si se spala foarte bine salata.Dupa aceea se taie salata fasii potrivit de mari si se adauga in oala la fiert putin cate putin pana incape toata.Dupa ce a fiert salata se adauga borsul dat inainte in clocot , separat intr-o alta olicica ( eu folosesc 1 plic jumatate de bors Knorr cu legume).Intre timp faceti omleta din 8 oua ( 4 oua de fiecare data ), omleta pe care o taiati cubulete mici pe care le puneti in ciorba.O mai lasati sa fiarba cca 15 min dupa care puneti si leusteanul tocat, o lasati sa mai dea cateva clocote dupa care o luati de pe foc.

Bateti apoi intr-un castron cele 2 oua ramase in care adaugati o cana de apa si apoi incet cu polonicul zeama din ciorba ( vreo 6-7 polonice).Turnati acest amestec apoi in ciorba, amestecati si acoperiti cu capacul.Asta este tot. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise