Ciorba de salata

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 miini de salata verde
  • usturoi verde
  • patrunjel verde
  • 1 lingura faina
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri smintina
  • 3-4 linguri otet
  • 5-6 oua
  • slanina
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert intr-o oala 2 litri apa impreuna cu frunze de usturoi verde si patrunjel verde, taiate marunt, adaugind sarea necesara. Se alege si se spala salata, apoi se pune in oala, taiata, dar nu marunt. Salata nu trebuie lasata sa fiarba, ci numai sa dea un clocot, apoi se ia de la foc. Se fac jumari din 5-6 oua, cu cuburi de slanina fripta care se pun in ciorba cind se serveste. Separat, intr-o farfurie, se amesteca o lingura de faina cu cele doua galbenusuri, smintina si otetul. Se pune cu grija cite putin din aceasta compozitie in ciorba si se amesteca cu grija. Daca nu este suficient de acra, se mai adauga otet.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise