Ciorba de sardine in sos tomat

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 conserve sardine in sos tomat
  • 1-2 morcovi
  • 1-2 radacinoase albe
  • 1/4 telina
  • 2 cartofi
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 1 ardei gras
  • 500 ml bulion de rosii de casa
  • 2 linguri ulei
  • leustean
  • cimbru
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Curatam toate legumele, le spalam si le taiem dupa preferinta.

Morcovul si ceapa le calim in putin ulei, pina cand acesta capata culoarea galbena. Adaugam rosia si ardeiul gras taiate marunt, apoi telina si patrunjelul taiate marunt.

Punem 4 litri de apa, sare, piper si lasam sa fiarba cam 20 de minute pana sunt fierte legumele. Atunci adaugam cartofii taiati cubulete, cimbru si frunze de leustean.

Desfacem conserva de peste si portionam sardinele pe care le adaugam la ciorba, impreuna cu bulionul pus dupa gust.

Lasam sa dea cateva clocote si stingem focul. Deasupra presaram frunze de leustean tocate marunt.

Servim ciorba alaturi de un ardei iute. Daca doriti, puteti adauga la ciorba, in farfurie, o lingura de smantana.

Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise