CIORBA DE SFECLA

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 sfecla mare
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mica
  • 1 dovlecel
  • 2 cartofi
  • 10 ciuperci ( cam 250 grame)
  • 1 lingurita sare de lamaie
  • sare
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • 1 lingura ulei masline
  • smantana (optional).

Mod de preparare

Punem la fiert sfecla (curatata, spalata), in 3-4 litri apa (eu am avut mai mult timp la dispozitie si m-am jucat cu zarzavatul, la care am folosit pt taiat cutitul ondulat; sfecla am taiat-o sub forma de bradut, ciupercile le-am taiat in 2 pe mijloc). Se fierbe sfecla vreo 50 minute, dupa care adaugam la fiert si restul zarzavatului (curatat, spalat si ,,modelat,, cu amintitul cutit) in afara de dovlecel, care se adauga la sfarsit si se mai fierbe ciorba vreo 10 minute. Cand zarzavatul e fiert, potrivim de sare, adaugam sarea de lamaie si stingem focul. Punem in ciorba o lingura de ulei de masline si patrunjel verde. Ciorba se poate servi si cu smantana adaugata in farfurie, condimentam cu enibahar, piper si putin ardei iute.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise