Ciorba de tarhon

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 cepe potrivite
  • 1 morcov
  • 1 telina
  • 1 cartof
  • 1 ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 6 linguri pline cu tarhon
  • 1 ou
  • 100 g smantana
  • 50 ml otet balsamic
  • 1 1/2 l apa
  • 1 l bors
  • hasmatuchi
  • sare
  • piper praf

Mod de preparare

Ceapa, morcovul, telina si ardeiul gras se toaca marunt si se calesc 2-3 minute in ulei incins, apoi se toarna 1 l de apa peste ele si se lasa sa fiarba pana scade apa. Se adauga 1 1/2 l apa clocotita, cartoful care a fost taiat cubulete si fiert separat, tarhonul taiat marunt si usturoiul tocat foarte marunt. Se pune borsul care a fost fiert separat. Se lasa sa fiarba la foc domol 5-6 minute. Oul se freaca cu smantana si otetul si se adauga cate putin in ciorba amestecandu-se mereu. Se pune hasmatuchi, sare si piper dupa gust.

Se serveste fierbinte cu un ardei iute.

Se adauga suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise