Ciorba de urzici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,5 kg urzici,
  • 1 capatana usturoi (mica),
  • 1 l bors,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ceapa,
  • 2-3 linguri orez,
  • leustean verde,
  • 1 lingurita hrean ras.

Mod de preparare

Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert, impreuna cu urzicile, in 2 l de apa clocotita.

Dupa aproximativ 1/2 de ora, se adauga orezul.

Cand orezul s-a fiert, se adauga borsul in care s-au incorporat usturoiul pisat si hreanul ras.

Se lasa ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute, se presara cu leusteanul tocat si se serveste imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise