Ciorba de urzici

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 0,5 kg urzici,
  • 1 capatana usturoi (mica),
  • 1 l bors,
  • sare,
  • piper,
  • 1 ceapa,
  • 2-3 linguri orez,
  • leustean verde,
  • 1 lingurita hrean ras.

Mod de preparare

Urzicile alese si spalate in cateva ape se oparesc cu apa putin sarata si se toaca.

Se curata ceapa, se taie marunt si se pune la fiert, impreuna cu urzicile, in 2 l de apa clocotita.

Dupa aproximativ 1/2 de ora, se adauga orezul.

Cand orezul s-a fiert, se adauga borsul in care s-au incorporat usturoiul pisat si hreanul ras.

Se lasa ciorba sa mai fiarba vreo 5 minute, se presara cu leusteanul tocat si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise