CIORBA DE URZICI

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Urzici
  • 1-2 cepe
  • ulei sare
  • orez (facultativ)
  • otet
  • leustean verde

Mod de preparare

Se aleg urzici tinere, se scutura de nisip sau pamant,se spala f. bine sub jet de apa.Se pune ceapa tocata marunt la fiert in apa rece cu putin ulei si putina sare.Paralel se pune in alt vas apa cu sare . Cand incepe sa fiarba se pun urzicile si se oparesc (pe foc) cateva minute. Dupa oparire, urzicile se vor scoate cu spumiera bine scurse, intr-un castron si asa fierbinti se vor freca (slei) cu o lingura de lemn.

Atentie! Urzicile nu se toaca!

Cand ceapa este fiarta se adauga urzicile frecate (sleite) continuandu-se fierberea. Se poate adauga o cescuta de orez pentru cine doreste si se lasa sa fiarba. Se potriveste de sare si cand scade se dauga zeama in care au fost urzicile oparite.Ciorba nu trebuie sa aiba consistenta deasa. La final se acreste cu otet si se pune leusteanul verde tocat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise