Ciorba de urzici cu orez

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 castronel urzici
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 ardei rosu
  • 100 gr rosii decojite
  • 2 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 1 canita mica orez
  • sare
  • piper
  • 1 lingura plina zarzavat
  • bors pentru acrit

Mod de preparare

Curatam urzicile de eventualele mizerii, apoi le spalam bine sub jetul de apa si le punem la scurs.

Curatam ceapa si o tocam, morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mare.

Ardeiul rosu il facem cubulete, la fel si rosiile decojite.

Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam legumele taiate, in afara de urzici, 3-4 linguri de apa si le inabusim 3-4 minute.

Turnam apa si cand incepe sa clocoteasca, adaugam zarzavatul si patrunjel verde tocat.

Lasam sa fiarba putin, dam drumul la urzici, presaram sare si piper.

Orezul il spalam in doua ape, cand legumele sunt patrunse mai bine de jumatate, ii dam drumul in ciorba.

Amestecam bine, gustam cateva boabe cam cand credem ca este fiert, apoi adaugam pasta de rosii si bors pe care il fierbem inainte, dupa gust.

O lasam sa mai dea cateva clocote ciorba si inchidem aragazul.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise