Ciorba de vara

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ciorba de vara
  • Este o ciorba racoritoare care se serveste mai mult rece. Sfecla rosie ii da o culoare si un gust aparte iar combinatia de legume si sana -dulce acrisoara este ideala.
  • Ingrediente necesare :
  • 1 sfecla potrivita
  • 1 radacina de patrunjel
  • 2 morcovi potriviti
  • 2 cartofi
  • 1 dovlecel
  • 1 radacina telina mica si cateva frunze
  • 1 mana de varza
  • 2 ardei capia rosii
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • ½ legatura marar
  • ½ legatura patrunjel verde
  • ½ legatura leustean
  • 1 cana mare de corcoduse
  • Pasta concentrata de tomate sau rosii
  • Sana sau smantana
  • Vegeta

Mod de preparare

1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete.

2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa.

3. Se adauga apa clocotita (aproximativ 2 l) si cartofii.

4. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate se pune dovlecelul si varza taiata julien.

5. Separat se fierb corcodusele spalate in ½ kg de apa. Se strecoara zeama de coaja si samburi si se adauga la sfarsit cand au fiert legumele.

6. Se presara jumatate din verdeata tocata, se drege de sare si se pune pasta de tomate dizolvata in putina zeama.

7. Se mai da in cateva clocote si cand luam oala de pe foc punem restul de verdeata. Se serveste rece cu sana.

Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire.

Sfaturi : Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire.

Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise