CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc.sfecla rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 3 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,unul verde si unul rosu
  • 1 telina radacina mica
  • 3-4 rosii decojite
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 l bors proaspat
  • 2 oua
  • 1 legatura leustean proaspat tocat

Mod de preparare

Se curata zarzavatul,se spala bine si se taie cubulete(eu am folosit robotul de bucatarie).Intr-o oala de 4 l se pun 2 linguri ulei,se adauga zarzavatul taiat si se caleste la foc cateva minute.Se adauga 2 l de apa,se potriveste se sare(cine prefera poate adauga si un cub concentrata de zarzavat),se lasa sa fiarba pana legumele sunt aproape gata,se adauga rosiile date pe razatoare si borsul,se mai lasa pe foc 15 minute,apoi se bat cele 2 oua cu 2 linguri de apa si se toarna in fir subtire pentru a obtine zdrente de ou.Se opreste focul si se adauga leusteanul proaspat tocat.Se poate servi fierbinte,dar si rece, alaturi de un ardei iute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise