Ciorba de varza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 varza de 1-1,5 kg.
  • 1 ceapa
  • 1 patrunjel-radacina
  • 1/2 radacina mica telina
  • 2 morcovi potriviti ca marime
  • 1 ardei gras(sau o lingura de ardei cu sare)
  • marar tocat
  • 1/2 litru suc de rosii
  • 1 lingura zdravana de faina alba
  • ceva slanina afumata ca la noi in Ardeal
  • un os de porc afumat

Mod de preparare

Se taie slanina felii.Se cresteaza feliile de slanina si se prajesc.

Se pun osul afumat, varza si zarzavaturile la fiert in apa cu sare. Cand incepe sa fiarba se adauga slanina fripta si se lasa sa fiarba la foc domol.

In untura ramasa de la slanina fripta, se caleste o lingura zdravana de faina, si se stinge cu 1/2 litru de suc de rosii.Atentie sa nu se faca cocoloase.

Cand e fiarta carnea de pe os se da la o parte osul si carnea se taie cubulete si se pune inapoi in ciorba.Se toarna rantasul cu suc de rosii in ciorba. Se lasa sa mai dea un clocot.Se lasa sa se racoreasca, si se drege cu un ou batut cu smantana sau iaurt. La urma se adauga mararul tocat.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise