Ciorba de varza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 sau 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi mici
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
  • 1 lingutita cimbru uscat
  • telina, leustean (optional)
  • sare
  • pipe

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie. Rosiile se taie marunt sau se pun in robotul de bucatarie. Varza se taie fasii, pe verticala. Intr-o oala se pun 2 l de apa cu sare la fiert. Se pune varza si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine. Ceapa, ardeiul, morcovul taiat rondele se pun in putin ulei incins sa se caleasca, apoi se adauga in oala peste varza.

Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile, morcovul dat pe razatoare si cimbru, sare, piper.

Se mai lasa putin si se adauga amidonul amestecat cu galbenusul si 4 linguri de apa rece.

Dupa 5 minute se opreste focul.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise