Ciorba de varza

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 sau 1 varza mica
  • 1 ceapa
  • 3 morcovi mici
  • 1 ardei
  • 2 rosii
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
  • 1 lingutita cimbru uscat
  • telina, leustean (optional)
  • sare
  • pipe

Mod de preparare

Legumele se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt. Ardeiul se taie cubulete. Un morcov se taie rondele, ceilalti morcovi se dau pe razatoare sau se pun in robotul de bucatarie. Rosiile se taie marunt sau se pun in robotul de bucatarie. Varza se taie fasii, pe verticala. Intr-o oala se pun 2 l de apa cu sare la fiert. Se pune varza si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine. Ceapa, ardeiul, morcovul taiat rondele se pun in putin ulei incins sa se caleasca, apoi se adauga in oala peste varza.

Cand legumele sunt aproape fierte, se adauga rosiile, morcovul dat pe razatoare si cimbru, sare, piper.

Se mai lasa putin si se adauga amidonul amestecat cu galbenusul si 4 linguri de apa rece.

Dupa 5 minute se opreste focul.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise