CIORBA DE VARZA ALBA CU SOS ROMANESC

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • 1/2 kg ciolan de porc afumat
  • o varza de cca 6-700 g
  • o ceapa mijlocie
  • 1 kg rosii
  • o lingurita cu virf faina
  • 2linguri untdelemn
  • 100 ml smintina
  • cimbru
  • marar
  • sare.

Mod de preparare

Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si ocrenguta de cimbru.Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupagust, cu sucul stors din rosii.Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cindse rumeneste si capata culoarea maro deschis.Apoi tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemnsi, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt.Se amesteca putin, ca umai la calduratigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina sa se incorporeze in untdelemn.Totul se stingecu ciorba fierbinte,adaugata cite putin, la inceput, ca sa nu se formeze coco;oase, si apoi se toarna in restul de ciorba.Secompleteaza lichidul, daca a scazut prea mult.Se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi seia de pe foc.Smintina se bate bine, cu o lingura de apa rece, adaugind si putina ciorba fierbinte; apoi setoarna totul in restul de ciorba imediat ce aceasta s-a luat de pe foc si se amesteca bine.Pentru aroma, seadauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise