Carnea se pune la foc in 3 l apa rece.Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si ocrenguta de cimbru.Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupagust, cu sucul stors din rosii.Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cindse rumeneste si capata culoarea maro deschis.Apoi tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemnsi, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa rasa fin sau taiata marunt.Se amesteca putin, ca umai la calduratigaitei ceapa sa-si dezvolte aroma si faina sa se incorporeze in untdelemn.Totul se stingecu ciorba fierbinte,adaugata cite putin, la inceput, ca sa nu se formeze coco;oase, si apoi se toarna in restul de ciorba.Secompleteaza lichidul, daca a scazut prea mult.Se lasa sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina, apoi seia de pe foc.Smintina se bate bine, cu o lingura de apa rece, adaugind si putina ciorba fierbinte; apoi setoarna totul in restul de ciorba imediat ce aceasta s-a luat de pe foc si se amesteca bine.Pentru aroma, seadauga marar si o mica frunza de telina, taiate marunt.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise