Ciorba greceasca

Timp pregatire
60 minute

Ingrediente

  • maruntaie si carne din spate, cu mai mult os, de la pui sau de la alta pasare,
  • 1 morcov,
  • telina (cca 300 g),
  • o ceapa de marime mijlocie,
  • 30 g orez,
  • o lamaie,
  • un galbenus,
  • 100 ml smintina sau 200 ml iaurt,
  • patrunjel,
  • sare.

Mod de preparare

Carnea, taiata in bucatele, se pune in 3 l apa rece, impreuna cu o lingurita rasa de sare, lasindu-se sa stea 15 minute deoparte, ca sa treaca in apa cit mai multe substante hranitoare, pentru a-i da ciorbei un gust mai bun, apoi se pune pe foc.

Cind clocoteste, se adauga zarzavatul si ceapa, taiate in sferturi, se lasa sa fiarba la foc mic, acoperite, pina cind se moaie bine toate si apoi se strecoara.

Se pune orezul, amestecind bine ca sa nu se lipeasca de fundul oalei si se fierbe 20 minute.

In supa se adauga carnea (fara zarzavaturi), completind pina la 2l apa, daca a scazut si se adauga o lingurita cu virf de "Vegeta", lasind sa mai fiarba citeva clocote.

Se ia apoi de pe foc, se potriveste gustul cu sare si zeama de lamiie (specificul ei) si se drege cu galbenus si smintina sau iaurt. Pentru aroma, se pune patrunjel taiat marunt.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise