Ciorba Radauteana

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg carne de pui (preferabil piept)
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1/4 telina (150 g)
  • 1 radacina de pastarnac sau 1 patrunjel
  • 2 ardei gras
  • 1 ceapa mare
  • 3 galbenusuri de ou
  • 500 ml smantana
  • 2 -3 linguri otet
  • 5 - 6 catei de usturoi
  • verdeata tocata

Mod de preparare

Se fierbe pieptul de pui impreuna cu legumele in 2-3 l de apa cu sare, pana cand carnea este foarte bine fiarta. Se scoate carnea si legumele iar supa se strecoara prin tifon. Daca pieptul are pielita sau oase, acestea se indeparteaza. Carnea se taie bucatele cat mai mici, la fel si legumele. Se pun carnea si legumele inapoi in supa. Cand supa fierbe, se toarna smantana batuta cu galbenusurile de ou, amestecand repede. Se acreste cu otet, se adauga usturoiul facut mujdei si se potriveste supa de sare. Supa radauteana se serveste fierbinte, presarata cu verdeata tocata marunt. Ciorba Radauteana se poate prepara si din pui sau gaina intreaga, insa este mai usor sa preparam aceasta ciorba din piept de pui (carnea trebuie aleasa de pe oase si taiata marunt).

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise