Ciorba ruseasca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g sfecla rosie
  • 50 g orez
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 pastarnac
  • 2 cartofi de marime potrivita
  • 1 cutie rosii in bulion
  • 150 ml ulei
  • 150 g smantana
  • patrunjel
  • 2 lamai zeama
  • 3 l apa
  • sare
  • piper praf

Mod de preparare

Se curata zarzavatul si se da pe razatoarea mare, apoi se pune in ulei incins amestecand mereu circa 5-6 minute. Se adauga 1 l de apa fierbinte si se lasa sa fiarba pana scade apa aproape de tot. Cartofii se taie cubulete si se pun la fiert separat. Sfecla se fierbe separat si dupa ce a fiert se da pe razatoarea mare.

Dupa ce zarzavatul a fiert se adauga 3 l apa clocotita, rosiile in bulion, cartofii fierti, sfecla fiarta, orezul si se lasa sa mai fiarba 20 minute la foc domol. Intr-un vas se subtiaza smantana cu putina supa si se toarna in compozitia de supa. Se pune zeama de lamaie, patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.

Se serveste calda.

Se pune si suflet cat va lasa inima.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise