Ciorba taraneasca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 3 l apa
  • 1 l bors
  • 1 kg carne de vaca
  • o ceapa
  • un morcov
  • un patrunjel
  • 1/2 telina
  • o mana de fasole tucara
  • 1/4 de varza mica
  • doi cartofi
  • doua rosii
  • marar
  • patrunjel
  • leustean
  • sare

Mod de preparare

Se taie carnea in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cind incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Se pune sare. Se adauga apoi tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si, mai la urma, varza, cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii.

Se lasa sa fiarba cit trebuie, fara sa se sfarme zarzavatul. Separat se fierbe un litru de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul. Se adauga frunze de leustean sau de tarhon, de patrunjel si de marar.

Se gusta de sare, se potriveste de acru, mai adaugind la nevoie sare de lamiie dizolvata separat in apa. Se mai lasa sa dea in citeva clocote.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise