Ciorba taraneasca cu carne de porc si zarzavat de primavara

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ kg carne de porc
  • 4 morcovi
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • cateva fire de telina verde
  • 1-2 fire marar verde
  • 1 cescuta pt cafea cu orez
  • 200 g mazare bonduelle congelata(1/2 de punga)
  • 2 cartofi
  • ½ de varza mai mica
  • 4 rosii cherry(eu am avut de gradina insa congelate)
  • sare
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana.

Mod de preparare

Intro oala punem carnea la fiert in 3 litri apa. Cand este aproape fiarta, adaugam morcovii taiati cubulete, orezul spalat, ceapa si usturoiul taiate marunt, cartofii curatati, spalati, taiati cubulete, rosioarele oparite(ca sa le putem decoji). Cand zarzavatul este fiert, potrivim de sare, stingem focul. Dregem ciorba cu galbenusul de ou amestecat bine cu smantana si cu putina ciorba din oala, apoi desertam diresatura in oala, presaram verdeata tocata marunt. Cine doerste poate adauga si albusul separat in oala de ciorba(acesta se coaguleaza daca se aduga imediat dupa ce stingem focul). Se serveste ciorba cu ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise