Ciorba taraneasca de porc

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700-800 gr spata de porc
  • 1 morcov
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 bucata telina (50 gr)
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 100 gr mazare ( 1 mana buna)
  • 100 gr fasole verde
  • 100 gr varza taiata
  • 2-3 cartofi
  • 1-2 linguri bulion
  • sare, piper
  • zeama de lamaie/otet/ sare de lamaie
  • 2 linguri ulei
  • 3-4 fire patrunjel verde

Mod de preparare

Taiem carnea in bucati, curatatam, spalam si taiem legumele dupa preferinta. Punem carnea la fiert in 3 l de apa cu putina sare si lasam sa fiarba, se ia spuma ce se formeaza , sa fie limpede ciorbica.

Intre timp calim legumele in ulei 3-4 min, apoi adaugam in oala si lasam sa fiarba.

Cand au fiert legumele si carnea se adauga bulionul, patrunjelul verde tocat, potrivim de sare si piper daca e nevoie si acrim cu zeama de lamaie.

Servim alaturi de o portie generoasa de smantana si pentru iuteala, cu ardei iute murat sau proaspat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise