Ciorba taraneasca de stir

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o mana -doua cu frunze de stir foarte tinere
  • un morcov taiat rondele sau cuburi
  • 2 fire de ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • o ceasca orez
  • marar
  • putin ulei
  • patrunjel
  • frunze de telina
  • leustean
  • sare, vegeta
  • o cana corcoduse verzi
  • o jumatate de cana cu prune verzi

Mod de preparare

Punem o oala cu 3 l de apa la fiert.

Cand apa da in clocot punem morcovul,

ceapa si usturoiul taiate marunt,

orezul spalat si lasam sa fiarba.

Corcodusele si prunele se spala si

se rup coditele apoi se pun separat sa

fiarba in 0.5 l apa.Cand s-au inmuiat

se opreste focul si se paseaza bine cu

o furculita.Strecuram zeama si o

folosim sa acrim ciorbica.

Cand a fiert orezul adaugam frunzele

de telina,putin leustean, putin marar,

patrunjel-toate tocate fin, uleiul si

stirul spalat bine in mai multe ape si

taiat marunt.

Lasam sa fiarba inca putin doar cat sa

se inmoaie stirul apoi acrim ciorba

cu zeama de corcoduse si saram

dupa gust. Mai dam un clocot si gata.

Se serveste rece cu marar verde deasupra si usturoi verde alaturi.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise