Ciorba taraneasca de vacuta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de vita
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 cartofi
  • 1 feliuta de varza
  • 100 gr mazare
  • 100 gr fasole verde
  • 2 buchetele de conopida
  • 2 buchetete de broccoli
  • sare
  • 300 - 500 ml bors (in functie de cat de acru este)
  • 1/2 lingurita zahar
  • 100 gr sos de rosii si ardei (www.myfancycake.com/2011/10/sos-de-rosii-si-ardei-baza-pentru.html)
  • 1 legatura leustean si 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Taiem carnea in cubulete mici si o punem la fiert. Eu am fiert-o in "oala minune" timp de 40 de minute.

Apoi adaugam ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul. Fierbem 20 de minute, apoi adaugam si restul legumelor.

Cand sunt fierte adaugam sosul de rosii si ardei, borsul incalzit si zaharul.

Mai dam o data in clocot ciorbita si adaugam verdeturile.

Servim cu smantana si ardei iute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise