Ciorba turceasca de linte

Se pune lintea la inmuiat cu o ora inainte de a face supa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de linte rosie
  • 1 ceapa taiata marunt
  • 1 morcov tocat marunt
  • 2 catei de usturoi taiati fin
  • suc de rosii
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare

Se pune lintea la inmuiat cu o ora inainte de a face supa.

Se incinge uleiul, se adauga ceapa si morcovul si calim putin.

Adaugam sucul de rosii si boiaua iute si lasam sa fiarba vreo 5 minute, timp in care trebuie sa amestecam des.

Se adauga 3-4 cani de apa, in functie de cat de groasa vrem sa iasa supa, dupa care se adauga lintea, deja scursa.

Se lasa la fiert 30-40 de minute, pana incep sa se omogenizeze toate ingredientele.

Se adauga sare si piper dupa gust si usturoiul taiat fin, mai lasa 2-3 minute. Amestecati cu blenderul ca sa fie cremoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise