Ciorbica de vacuta

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 grame carne de vita (taiata cubulete)
  • 1 punga cu mix de legume (morcov, mazare, porumb, ardei gras)
  • 1 plic de bors cu verdeturi instant
  • 250 grame iaurt sau smantana
  • 200 grame pasta de tomate
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 5 cartofi mici
  • 100 grame taitei
  • 1 lingura de margarina (sau ulei)
  • 1 legatura de patrunjel
  • piper, praf chilli (boia iute), chimen

Mod de preparare

1-Se pune carnea taiata cubulete in oala in care vom prepara ciorba, pentru a fierbe.

2-Cand carnea a fiert pe jumatate adaugam si cartofii. Intre timp punem la calit intr-o tigaie in care am incins margarina, ceapa taiata si mixul de legume (ori toata punga ori jumatate, cat vrem)peste care adaugam piper, chilli si chimen (dupa preferinte).

3-Dupa ce am calit ceapa cu legumele le adaugam in oala cu ciorba impreuna cu pasta de tomate.

4-Lasam sa mai dea in 2-3 clocote si adaugam plicul de bors instant si taiteii.

5-Dupa ce mai fierbe 2-3 min, batem oul la care adaugam smantana si putina zeama din ciorba si turnam tot amestecul in oala cu ciorba.

6-Mai lasam 2-3 minute ciorba pe foc dupa care ii oprim focul si adaugam patrunjelul taiat.

7-Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise