Ciorbita de ciocanele de porc

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 6 picioruse de porc;
  • - 2 rasoale de porc;
  • - 1 morcov;
  • - 1 pastarnac;
  • - 1 radacina de patrunjel;
  • - 1 ceapa;
  • - 1 telina mica;
  • - dafin, piper boabe, sare.
  • pentru dres se foloseste:
  • - 500 g smantana;
  • - 4 oua;

Mod de preparare

1. Se aseaza intr-o oala mai mare ciocanelele spalate si curatate si rasoalele feliate;

2. Se acopera cu apa si se dau in clocot pana se ridica spuma;

3. Se arunca apa, iar ele se calesc si se aseaza iar in oala intr-o noua apa;

4 Dupa ce au fiert cam 1 ora se adauga zarzavatul curatat si se mai lasa la fiert pana cand se desprinde carnea de pe oase cu usurinta;

5. Se scot piciorusele si rasoalele fierte, se lasa la racit, se curata de pe oase, se taie marunt si se aseaza din nou in oala cu zeama strecurata;

6. Se mai dau in cateva clocote, se potriveste de sare si piper si se lasa la racit;

7. Se pregateste pentru dres smantana cu galbenusurile, se bat bine si se adauga in zeama calda, dar nu fierbinte;

8. Se serveste cu mujdei de usturoi, otet si ardei usturat.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise