Ciorbita de perisoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru perisoare:
  • * 500 gr carne tocata
  • * 1 ceapa
  • * 2 linguri orez
  • * 1 ou
  • * un praf de sare
  • * leustean verde tocat marunt
  • Pentru ciorbita:
  • * 1 morcov
  • * 1 pastarnac
  • * 1/2 telina
  • * 1 ceapa
  • * 3 linguri bulion
  • * zeama de varza sau bors
  • * leustean verde
  • * 1 ou
  • * smantana

Mod de preparare

Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte.

Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul,telina,pastarnacul,si ceapa.Se pune o oala la fiert in care adaugam 2-3 litri de apa.Se adauga zarzavatul si se lasa sa fiarba.

Cand zarzavatul a fiert se pun perisoarele si se lasa sa fiarba bine orezul.Cand este fiert se adauga bors sau zeama de varza dupa gust.Se pune si suc de rosii sau pasta de tomate.Sarea se adauga dupa gust.

Cand sunt fierte perisoarele se bate bine oul cu un pic de zeama si se pune apoi in oala.Se servesc cu smantana si leustean verde deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise