ciulama.

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci
  • 40 gr unt
  • 20 gr faina
  • 100 gr smantana
  • 1 ceapa
  • marar
  • patrunjel
  • piper
  • sare.

Mod de preparare

Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine, inlaturandu-se apoi ceapa. Faina se freaca cu 10 ml de apa rece punanandu-se peste ciuperci, apoi se amesteca, lasand sa fiarba cateva clocote ca sa se lege putin sosul, apoi cratita se ia de pe foc. Smantana batuta cu o lingura de apa rece se amesteca cu sosul fierbinte, potrivindu-se gustul cu sare. Deasupra se pun bucatele de unt, frunze de marar si patrunjel taiate marunt.Mod de servireSe serveste calda cu mamaliguta.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise