Ciulama de pui cu ciuperci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 piept de pui de aprox. 500 g,
  • 2 linguri unt,
  • 1 lingură ulei,
  • 500 g ciuperci champignon,
  • 1 cană apă,
  • 2 căni lapte,
  • 2 linguri amidon,
  • 3-4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Pieptul de pui se spală bine, se zvântă și se taie bucățele pe cât se poate aceeași mărime.

Ciupercile se curăță cu o periuță sau un prosop de bucătărie, se taie un pic din codițe și se feliază (o ciupercă se taie în 3-4 felii).

Într-o tigaie ce nu lipește topim untul și adăugăm uleiul.

Călim pentru aproximativ 5 minute bucățile de piept de pui.

Se scot și se păstrează la cald.

În aceeași tigaie adăugăm ciupercile și le călim pentru 5 minute.

Readucem piepul de pui în tigaie și adăugăm o cană cu apă.

Lăsăm să fiarbă încet 5 minute.

Între timp amestecăm laptele cu amidonul, pe care îl adăugăm în tigaie și amestecăm ușor.

Curățăm și tocăm mărunt usturoiul și îl adăugăm în tigaie.

Condimentăm cu sare.

Servim imediat cu piper proaspăt măcinat presărat deasupra.

Pentru că aveam niște rucola prin frigider, am renunțat la celebra mămăliguță.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise