Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g aripioare de pui
  • 500 g ciuperci proaspete(galbiori,eu am avut)
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin alb
  • 400 ml smantana lichida
  • 1 lingura faina
  • sare

Mod de preparare

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se pune ceapa taiata marunt, usturoiul de asemenea, ciupercile bine spalate si taiate daca sunt mari; dupa ce a scazut apa din ele, se adauga vinul, aripioarele,1 cana cu apa, putina sare si se lasa la fiert incet, 30 minute.

Dupa acest timp, intr-un bol se amesteca faina cu smantana, apoi incet se adauga peste carne si se amesteca usor.

Dupa ce s-a ingrosat, se potriveste de gust si se opreste focul; se serveste asa cum numai moldovenii o fac, cu mamaliguta.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise