Ciulama de pui cu smantana

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 piepti de pui dezosati si fara pielita
  • 4-5 linguri cu faina
  • o cana si jumatate cu lapte
  • 3-4 linguri de smantana
  • 150 g unt
  • ulei
  • sare
  • piper macinat

Mod de preparare

Spalam carnea, o taiem cubulete mai mari ,o condimentam cu sare si piper si apoi o rumenim bine in ulei incins dupa care o scoatem pe o farfurie.

Intr-o tigaie incinsa topim untul,

adaugam faina si amestecam repede si bine pentru o buna incorporare.

Adaugam laptele putin cate putin .Daca cantitatea de lapte nu este suficienta atunci mai adaugam pana la consistenta unei creme fine.Amestecam bine ( eu folosesc telul) astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Lasam sa dea in cateva clocote apoi adaugam smantana si bucatile de carne si la foc mic mai lasam sa fiarba 10-15 min. amestecand din cand in cand astfel incat sa evitam lipirea.

Potrivim de sare si piper.

Servim acompaniata de mamaliguta!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise