Ciulama din rinichi de porc

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 10 portii
  • Rinichi de porc 2.000kg
  • Ceapa uscata 0,200
  • Telina 0.200
  • Patrunjel radacina 0,200kg
  • Ulei 0,050 L
  • Faina de grau 0.200kg
  • Smantana 0.200kg
  • Lamaie 1 bucata
  • Sare,piper alb
  • 1 frunza dafin
  • vin alb sec 0,100 L

Mod de preparare

Pregatire:

Rinichii se spala, se taie in doua pe lungime,li se scoate hilul,se pun in apa calduta cu suc de lamaie.

Ceapa se curata si se toaca fin.

Telina se curata si se taie in bucati mari.

Patrunjelul se curata,se spala si se taia in bucati mari.

Faina de grau se pune in 0,400 L de apa sa se desfaca.

Preparare:

Rinichii se lasa o ora in apa sa se albeasca,se scot si se mai clatesc in 2-3 ape.Se transfera intr-o cratita cu telina si patrunjelul.Se pun impreuna la fiert,in doi litri de apa.Dupa fierbere se scot rinichii si se taie in bucati mai mici,iar legumele se trec printr-o sita fina sau pasoar sau se dau pe blender.

Intr-o tigaie se pune uleiul,se incinge si se adauga ceapa.Se lasa pana se face sticloasa,se stinge cu vinul,se adauga bucatile de rinichi si se mai continua 5 minute fierberea cu putina supa.Restul se supa se amesteca cu faina si smantana,apoi se incorporeaza in sosul cu rinichi.Se lasa sa fiarba la foc mic,cu frunza de dafin si condimentat cu sarea si piperul alb.

Cand scade si capata consistenta unei smantani,este gata.Se serveste cald cu mamaliguta.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise