Ciuperci cu oua la cuptor

Timp pregatire
65 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 galbenusuri
  • 1 kg ciuperci champignon
  • o ceapa mare
  • 200 gr telemea
  • unt si malai pentru tapetat tava

Mod de preparare

Asadar luati galbenusurile de ou, in cazul asta fusera 10, dar voi folositi fix cate va lasa inima si portofelul. Sau si mai bine dupa ce va delectati cu albusurile facute spuma pentru minunatele alea de prajiturici, urmati exemplul meu si folositi-le cu ingredere pentru procedeul descris aici. n-o sa va para rau...cu 10 oo! (oua) aveti parte de una din cele mai tari aventuri culinare din viata voastra :D e prea mult spus?...poate, but who cares? :))

So, ...revedind, luati gabenusurile si zbatetile de le vine rau , transformandu-le intr-o chestiune fluida. Adaugati putintica sare si lasati la hodinit.

Separat taiati ciupercile felii groase si aruncati-le intr-o tigaie, in care ati calit o ceapa mare taiata marunt. Lasati-le acolo la sotat. Nu le tineti mult pe foc. Se vor flescai, va iesi din ele toata apa si ...trash. Asa ca le invatiti de doua trei ori in tigaia aia incinsa dupa care le rasturnati peste galbenusuri. Amestecati bine.

Tot amestecul asta il turnati apoi intr-o tava de tarta tapetata bine cu unt si malai. Nivelati si dati la cuptor. Coaceti la foc potrivit pana incepe a se ingheca galbenusul.

Cand vedeti ca e aproape gata, presarati pe mijloc telemeaua rasa pe razatoarea mare. Mai lasati apoi la cuptor cateva minute, vreo 8 maxim si ....savurati. Perfecta!

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise